T
F
M

W
E

Oude Tieltstraat 59
8755 Ruiselede

051 68 94 11
051 68 62 97
0485 27 16 03

www.daktimmerwerken.be

Vraag hier uw offerte aan
Afwerkte woning te Deinze Gordingendak te Landegem Meergezinswoning te Liedekerke Afwerking in Meranti te Liedekerke Dakrand en Carport afwerking in Ceder te Oudenaarde
Bekijk onze realisaties

Dakwerken en dakconstructies

Elk dakproject is uniek.
Het verdient een eigen inkijk, berekening en verwerking.

Bij het opstellen van een correcte prijsopgave, gaan we er altijd van uit dat U de meest stabiele dakconstructie wil ontvangen. Hiervoor zullen wij al onze kennis en ervaring aanwenden, om samen met u, uw bouwpromotor, projectleider en/of architect, de meest aan te raden dakconstructie op te bouwen.

Meest voorkomende dakvormen

Zadeldak - Lessenaarsdak - Schilddak of Noordboomdak - Gordingendak - Doorgeschoten dak - Tentdak of Noordboomdak zonder nok - Zaagdak of Zaagtanddak - Mansardedak - Wolfsdak

Vooraf bij dakwerken

Bij het opstarten van een samenwerking worden altijd de contactgegevens van uw ruwbouwaannemer opgevraagd. Een dialoog tussen de verschillende aannemers kan alleen maar voordelen hebben.
Voor ons is het een erezaak dat er geen misverstanden optreden met betrekking tot de plaatsing van de koppelkepers, zowel naar de hoeveelheid als naar het tijdstip van plaatsing. Na het plaatsen van deze koppelkepers is één telefoontje voldoende om ons klaar te maken voor het volledige vervolg van het dak.

Opbouw van het houten dak

Dankzij onze jarenlange expertise hebben wij reeds ervaring met alle mogelijke dakvormen. Dit biedt ons de mogelijkheid om voor elk project een gepaste uitwerking te voorzien.
Alle materialen worden in ons atelier te Ruiselede klaargemaakt en vervolgens naar de werf getransporteerd. Hierdoor hoeven wij ons op uw werf niet in moeilijke of onmogelijke bochten te wringen om het volledig dak klaar te maken en gaat er geen onnodige tijd verloren.
Onze aanpak berust op de traditionele constructiewijze van een dak. Dit wil zeggen dat alle onderdelen apart aangebracht worden en vervolgens ineengezet worden op de werf. (Wij plaatsen geen prefab dakconstructies)

Dakvormen

Zadeldak

Dit is het meest voorkomende dak, met twee schuine zijden die samenkomen in een nok.

image001.jpg  image005.jpg image007.jpg  image009.jpg 

Lessenaarsdak

Een schuin dak, hellend in één vlak.

image013.jpg image015.jpg  image019.jpg image017.jpg

Schilddak of Noordboomdak

Dak met 4 schuine zijden, twee driehoekige schilden aan de smalle zijden en twee trapeziumvormige schilden aan de lange zijden, die samen komen in een (meestal) korte nok.

image021.jpg image025.jpg  

Gordingendak

Gordingen worden horizontaal in de constructie geplaatst op een welbepaalde afstand van elkaar. Meestal met de mogelijkheid om deze in te metselen in de topgevels.

image027.jpg image029.jpg  image031.jpg image033.jpg  

Doorgeschoten dak

Een zadeldak dat aan de ene zijde van de woning reikt tot aan de eerste verdiepingsvloer, en aan de andere zijde tot aan de tweede verdiepingsvloer.

image037.jpg image041.jpg  

Tentdak of Noordboomdak zonder nok

De hoekpunten van de vier schuine (driehoekige) zijden komen in één punt samen (cf. piramide).

   Naar boven

Zaagdak of Zaagtanddak

Meestal bij oudere, te renoveren fabrieksgebouwen.

 Naar boven

Mansardedak

Frans dak met gebroken, naar buiten geknikte vlakken.

Wolfsdak

Dit is een zadeldak met twee  afgeschuinde vlakken aan de korte zijden.